Udskriv

Tomatsalat Den Klassiske

En af de nemmeste salater jeg kender er den græske tomatsalat med løg og fetaosts, som passer perfekt til rigtig mange af sommerens grill- og kødretter.
Ret Salat, Grøntsager, Tilbehør, Opskrift
Køkken Grækenland
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 8 - 12 store aromatiske tomater
  • 1 - 2 store salat løg
  • 100 g. fetaost
  • 1 bundt friske basilikumblade
  • 1 - 2 dl. kalamatas oliven ,kan udelades
  • 1 Balsamico eddike
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne som skær tomaterne i skiver.
  • Pil skallen af løget og skær løget i enten tern, eller del
    den og skær den i tynde skiver.
  • Skær fetaosten i mindre stykker
  • Placer først tomatskiver på et fad, dernæst løg og til sidst
    fetaosten. Er der flere tomater starter man igen med tomater, løg og fetaost.
  • Hæld lidt olivenolie og en smule balsamico eddike over.
  • Pynt med masser af basilikumblade og drys med salt og peber.

Noter

En tomatsalat kan holde sig ca. 2 – 3 dage i køleskabet. Dog skal man være obs. på, at pga. saltet smider tomaterne en del væde.