Go Back
+ servings
Udskriv

Tomatsalat Den Klassiske

En nem tomatsalat af lækre velduftende tomater, masser af salatløg og stykker af saltet fetaost er indbegrebet af en skøn sommer i Grækenland eller Danmark.
Ret Salat, Grøntsager, Tilbehør, Opskrift
Køkken Grækenland
Keyword Tomatsalat, tomater, grøntsager, græsk salat
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 8 - 12 store aromatiske tomater
  • 1 - 2 store salat løg
  • 100 g. fetaost
  • 1 bundt friske basilikumblade
  • 1 - 2 dl. kalamatas oliven ,kan udelades
  • 1 Balsamico eddike
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne som skær tomaterne i skiver.
  • Pil skallen af løget og skær løget i enten tern, eller del
    den og skær den i tynde skiver.
  • Skær fetaosten i mindre stykker
  • Placer først tomatskiver på et fad, dernæst løg og til sidst
    fetaosten. Er der flere tomater starter man igen med tomater, løg og fetaost.
  • Hæld lidt olivenolie og en smule balsamico eddike over.
  • Pynt med masser af basilikumblade og drys med salt og peber.

Noter

En tomatsalat kan holde sig ca. 2 – 3 dage i køleskabet. Dog skal man være obs. på, at pga. saltet smider tomaterne en del væde.