Udskriv

Beef short ribs

Beef short ribs er noget af det bedste stykke oksekød man kan smide på grillen. Udskæringen er the Real American BBQ way, som gør en afhængig.
Ret Grill, BBQ, Sous Vide, Oksekød, Simreret, Røgning
Køkken Amerikansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 days 50 minutter
Samlet tid 3 days 1 time 10 minutter
Forfatter Søren

Equipment

Ingredienser

  • 1½ - 2 kg. short ribs
  • Salt og peber
  • BBQ Sauce

Sådan gør du

  • Start med at fjerne hinden ”sølvhuden” på bagsiden af short ribsene. Det gøres nemmest ved, at man med en tynd, spids kniv skubber spidsen ind i det ene hjørne af bagsiden af short ribsene. Tag dernæst fast i hinden, hvor det kan være en fordel at bruge en klud til, at holde fast i den. Træk nu hinden af.
  • Skrab dernæst det øverste fedt af benene på bagsiden, så man efter tilberedning har noget af holde ved.
  • Kom salt og peber på short ribsene. Man kan også massere en tør rub på oversiden af dem.
  • Placer dem i en eller flere vakuumposer, hvor poserne vakuumpakkes.
  • Kom dem i en sous vide kar, hvor temperaturen er 56 grader og lad dem tilberede i 72 timer.
  • Efter de 72 timer tages de op af karret og tages ud af poserne.
  • Del de hele ribs ved hvert ben.
  • Start en grill op, hvor der kommes røgflis i en røgboks, eller smid dem på selve kullene ved en kulgrill.
  • Placer short ribsene i modsatte side af røgflisen og lad dem røge i 20 – 30 minutter ved lav varme.
  • Pensl dernæst short ribsene med en god bbq sauce, og grill dem i ca. 15 – 25 minutter over indirekte varme, hvor benene vender ned.

Noter

Jeg valgte, at serverer noget så traditionelt som en god cole slaw og hjemmelavet baked beans til disse beef short ribs.