Udskriv

Focaccia brød opskrift på hjemmelavet focaccia

Italiensk focaccia er et utrolig lækkert og perfekt madbrød med masser af smag og en super sprød skorpe. Fordelen ved dette madbrød er at det er nemt at lave.
Ret Bagværk, tilbehør, opskrift
Køkken Italiensk
Keyword Brød, Italiensk brød, madbrød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Antal 4
Forfatter Søren

Equipment

Ingredienser

  • 375 g. hvedemel af den italienske type ”00”
  • 10 g. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • dl. lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • spsk. fint hakket rosmarin af frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 1 - 2 spsk. olivenolie til at smøre formen med
  • Durumhvedemel til formen
  • Olivenolie til at dryppe over brødet
  • Havsalt til at drysse brødet med

Sådan gør du

  • Rør sukker, 1 tsk. hvedemel, gær og vand sammen i en skål. Dæk skålen til med folie og stil den et lunt sted i 15 minutter, til gærblandingen bobler.
  • Kom mel og salt i en skål, hvori hvidløg og rosmarin blandes i.
  • Lav en fordybning i midten, og hæld gærblandingen og olivenolien i.
  • Rør lidt af melet i gærblandingen fra siderne og fortsæt indtil alt melet er indarbejdet.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, eller i en røremaskine, og ælt/kør dejen i 10 minutter indtil den er smidig.
  • Rul dejen til en kugle, og kom den i en skål, som er smurt med olivenolie. Dæk skålen med film, og stil den et lunt sted i 1 – 1½ time.
  • Smør en bradepande af ca. 18-20 x 25-28 cm med olivenolie, og drys den med durumhvedemelet.
  • Pres dejen ud i formen. Dæk formen med film og lade den hæve i 30 – 60 minutter.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene.
  • Opvarm en ovn til 210 grader uden varmluft.
  • Pensl dejen med lidt vand og stil den i ovnen i 10 minutter.
  • Pensl den igen med vand, og bag den igen i 10 minutter.
  • Pensl brødet med olivenolie og drys med havsalt, og bag til sidst i 5 minutter.
  • Tag brødet ud, og skær den i mindre firkanter.

Noter

Man kan servere focaccia brød til mange forskellige retter og årstider.