Udskriv

Syltede rabarber

Syltede rabarber passer utrolig godt i både det salte og søde køkken, og skåret i mindre skiver er de perfekte på en dessert.
Ret Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter

Equipment

Ingredienser

  • 4 - 6 stængler rabarber
  • dl. rørsukker eller almindeligt
  • 3 dl. vand
  • 3/4 dl. æbleeddike
  • ½ vaniljestang
  • 4 kardemomme kapsler
  • 6 hele nelliker

Sådan gør du

  • Kom rørsukker, vand, æbleeddike i et gryde som varmes op ved middelvarme, og lad det varme op indtil sukkeret er helt opløst.
  • Skyl rabarberne og skær bladene af.
  • Skær dem i længder der passer til ens sylteglas højde.
  • Skyl glasset grundigt i skoldende vand.
  • Kom rabarberne i sylteglasset stående opret, og vaniljestangen, kardemomme kapslerne og nelliker.
  • Hæld dernæst den varme syltelage over rabarberne, som stilles på køl når glasset er kølet ned.

Noter

Lad dem trække i mindst et par døgn før man tager hul på dem.