Udskriv

Grillet havtaske på majspuré

Havtaske drysset med cajun krydderi og omviklet med serrano skinke smager utrolig godt, og er samtidig nem, at tilberede.
Ret Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret, Grøntsager, Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Majspuré

  • 4 hele majskolber
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. æbleeddike eller gerne hyldeblomsteddike

Fyldte peberfrugter

  • 4 peberfrugter
  • 3 dl. perlespelt
  • 7 dl. vand
  • 1 nip safran
  • ½ spsk. salt
  • 1 dåse puy linser
  • 1 fed fint hakket hvidløg
  • Olivenolie

Grillet havtaske

  • 4 havtaske fileter af 125 g. Man kan også bruge havtaskekæber
  • 1 - 2 pakker serrano skinke
  • 2 tsk. cajun krydderi kan købes i flere større supermarkeder
  • Salt og lidt sukker

Sådan gør du

Majspuré

  • Fjern bladene på majskoblerne, og skær dernæst kornene af.
  • Majskornene koges i ca. 10 - 15 minutter indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra, men husk at gemme det, hvis puréen skal have tilført mere væde.
  • Blend kornene enten med en stavblender eller i en blender.
  • Tilsæt smørret, æbleeddike og evt. mere vand, hvis puréen er for tyk.
  • Smag til salt og peber.
  • Hold puréen lun ved lav varme indtil servering.

Fyldte peberfrugter

  • Hæld vandet i en gryde med salt i som koges op. Hæld safran og perlespelt i. Skru ned for varmen og lad det småkoge i ca. 25 – 35 minutter, men tjek hvad der står på posen.
  • Del peberfrugterne på langs, og fjern kornene.
  • Smør dem ind og udvendig med lidt olivenolie.
  • Hæld det resterende vand fra perlespelten og bland puy linserne i sammen med hvidløget.
  • Fordel blandingen i de halverede peberfrugter, som sættes i grillen i ca. 25 minutter. Begynder toppen af perlespelt blandingen at blive for tør hældes lidt olivenolie over.

Grillet havtaske

  • Del evt. havtaskefileterne i mindre stykker, som drysses med lidt fint salt og lidt sukker. Lad dem dernæst stå i ca. en time for, at havtasken bliver lidt mere fast.
  • Drys dem dernæst med cajun krydderiet, og omvikle dem med serrano skinken.
  • Smør skinken med lidt neutral olie, og husk også at smøre grill resten med olie.
  • Placer havtaskefileterne på grillen over indirekte varme i ca. 15 minutter ved 200 grader.
  • Brug en kødnål til, at stikke ned i dem, og dernæst sætte denne på læben. Er den varm er havtasken færdig.

Noter

Server havtaskefileterne med serranoskine med majspuréen og de fyldte peberfrugter.