Udskriv

Banankage

Banankage med smeltet chokolade inden i er noget af det lækreste der findes, og her får du en super nem opskrift, som alle vil elske.
Ret Bagværk, Dessert, Opskrift, Kage
Køkken Amerikansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Søren

Equipment

Ingredienser

  • 4 meget modne bananer
  • 3 hele æg
  • 200 g. mørk muscovado sukker eller brun farin
  • 125 g. blødt smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 hel vaniljestang
  • 100 g. 70 % mørk chokolade
  • 230 g. hvedemel
  • 1 - 2 spsk. God mørk rom Kan udelades

Sådan gør du

  • Kom æg og muscovado sukker i en skål som piskes, efter 1 minut kommes det meget bløde smør i, og massen piskes indtil den er luftig og sukkeret opløst.
  • Mos bananerne og kom dem i massen som røres sammen.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene af. Mos kornene med siden af en kniv i lidt sukker for, at de skilles ad.
  • Rør mel, vaniljekorn og bagepulver i massen.
  • Hak den mørke chokolade til grove stykker, hvorefter de vendes i dejen.
  • Hæld rommen i, som vendes i dejen.
  • Smør formen eller formene, hvor i dejen hældes i.
  • Opvarm en ovn uden varmluft til 180 grader, hvor dejen bages i ca. 40 – 50 minutter.
  • Efter 35 minutter stikkes en strikkepind eller tyk nål i dejen, hvor der ikke må hænge dej på.
  • Tag banankagen ud, og løsn den i siderne og bank den ud af formen.
  • Lad den køle lidt eller helt ned.
  • Den kan sagtens serveres lun med en god klat creme fraiche til.

Noter

Skal den gemmes, er det en god ide, at pakke den ind i madpakkepapir og dernæst i en lufttæt pose, eller i en lufttæt beholder.