Udskriv

Tomatchutney

En tomatchutney passer rigtig godt til kylling, lammekød, gryderetter, vegetarretter eller bare som dip.
Ret Opskrift, Tilbehør, Syltning, Konservering
Køkken Indisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

Tomatchutney

  • 1 kg tomater skåret i store tern
  • tsk Panchphoran krydderi
  • 1 stor 5 x 5 cm ingefær skåret i små tern
  • 4 hele tørrede røde chili. Friske kan også bruges
  • 10 - 12 fed revet hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • 1/4 dl sukker. Ønskes det sødere tilsættes mere
  • 8 tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 4 hele friske grønne chilier

Panchphoran krydderi

  • ½ tsk hele fennikel frø
  • ½ tsk hele kommen
  • ½ tsk senneps frø
  • ½ tsk bukkehorn
  • ½ tsk nigella frø

Sådan gør du

Tomatchutney

  • Opvarm neutral olie i en gryde, hvor panchpboran kommes i.
  • Efter et kort øjeblik tilsættes de tørrede røde chilier. Rør rundt og tilsæt ingefær og hvidløg og lad det stå i 10 sekunder.
  • Tilsæt tomaterne, salt og sukker.
  • Lad det simre ved medium varme i 15 minutter eller til det er tyknet.
  • Tilsæt de sidste ingredienser og lad det yderligere simre ved svag varme i 15 minutter.
  • Hæld det dernæst på skoldede glas og sæt på køl, hvorefter du en fantastisk lækker tomatchutney.

Panchphoran krydderi

  • Kom alle krydderierne i en morter eller kaffekværn, som mortes eller kværnes til pulver.
  • Hæld det resterende krydderi på et lille glas, som kan bruges i indiske gryderetter, eller næste gang man laver tomatchutney.

Noter

Tomatchutneyen kan holde sig i flere måneder når den står et let køligt og mørkt sted.