Udskriv

Risotto Grundopskrift

Risotto er en klassisk italiensk ret, som traditionelt er en første forret. Risotto er nemt, at tilberede. Bare følg opskriften.
Ret Opskrift, Ris, Hovedret, Forret
Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Risotto Grundopskrift

  • 200 g Arborio ris
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 bladselleri hakket
  • 1 - 1½ l. grøntsagsfond eller hønsefond
  • dl. tør hvidvin eller vermouth
  • 75 - 100 g frisk revet parmesan
  • Olie
  • Smør
  • Salt og peber

Risotto ai funghi (risotto med svampe)

  • Ovenstående grundopskrift.
  • 200 g svampe ex. portobellosvampe eller kantareller eller mørke mark champignon.

Sådan gør du

Risotto Grundopskrift

  • Varm fonden op.
  • Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg, bladselleri og hvidløg sauteres i olie smør ved svag varme indtil de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, og hæld evt. mere olie ved, og lad dem sautere med i 3 - 5 minutter indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Hæld hvidvinen i og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl samtidig med der røres.
  • Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres.
  • Tilsæt igen mere fond osv.
  • Efter ca. 15 - 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden man stopper med, at hælde mere fond i.
  • Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
  • Rør nu parmesanen i og et par spsk. smør og server.

Risotto ai funghi (risotto med svampe)

  • Rens svampene for jord med en børste.
  • Skær dem i skiver, og varm dem op i risottoen.