Udskriv

Khade masale ka gosht - Lam og hele krydderier

Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke, og smager fantastisk godt.
Ret Hovedret, Lam, Ris, Simremad
Køkken Indisk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Khade masale ka gosht

  • 750 - 1000 g. Lammekød i tern. Kan også bruge kalvekød
  • 3/4 dl. Ghee (klaret smør). Kan udelades
  • dl. hakket løg
  • 5 tsk. revet hvidløg
  • 5 tsk. revet ingefær
  • 3 - 12 grønne hakkede chilier
  • tsk. Koriander frø
  • 1 - 4 hele røde chilier
  • tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. kommen frø
  • 1 tsk. sorte kommen frø
  • 2 - 3 dl. yoghurt
  • 2 dl. hakkede tomater eller 1 dåsede flåede tomater.
  • vand.
  • 3 hele grønne kardemomme kapsler.
  • 3 hele sorte kardemomme kapsler.
  • 5 hele nelliker.
  • 1 hel kanelstang helst ægte kanel som kan fås i asiatiske forretninger.
  • 1 laurbærblad.
  • Knivspids revet muskatblomme
  • Salt

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • ½ dl. risvineddike
  • ½ dl. vand
  • 1/4 dl. palmesukker eller rørsukker
  • Salt

Sådan gør du

Agurkesalat

  • Varm risvineddiken, vand og palmesukker op til sukkeret er opløst.
  • Stil til afkøling.
  • Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver.
  • Halver løget og skær dette i skiver.
  • Hæld lagen over agurkerne og løgene og lad det stå i mindst en time inden servering.

Khade masale ka gosht

  • Skæres først lammet i tern.
  • Rist koriander frøene, de røde chilier, sort og almindelig kommenfrø og peberkornene, som dernæst mortes.
  • Varm gheen eller noget olie i en gryde og sauter de hele krydderier over middel varme indtil de begynder, at sprutte.
  • Tilsæt nu løg og svits dem gyldne.
  • Dernæst tilsættes hvidløg, ingefær og de hakkede grønne chilier, som sauteres i 2 min., hvorefter lammet tilsættes sammen med de mortede krydderier.
  • Fjerne gryden fra varmen og tilsæt yoghurt, tomater og vand.
  • Smag til med salt.
  • Lad det simre i 1½ time under låg ved svag varme.

Noter

Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har.