Rør lammefarsen sammen med rosmarin, timian, spidskommen, æg, vand, rugmel, skalotteløg, hvidløg og salt og peber. Tilsæt evt. mere rugmel eller vand hvis nødvendigt. Lad farsen hvile i 30 minutter inden de formes til lille håndfuld rund bøf.
Bræk bladene af savoykålen, og sørg for, at de er hele.
Blancher savoykål bladene i kogende saltet vand i ca. 3 - 5 minutter.
Læg dem dernæst i isvand for, at stoppe kogeprocessen, hvorved bladene forbliver grønne.
Dup bladene nogenlunde tørre i et viskestykke, og skær det nederste af stokken væk.
Skær vesterhavsosten i tern af ca. 1½ x 1½ cm.
Form en rund bøf af kødet og læg et stykke vesterhavsost i midten af bøffen.
Placer bøffen på et kålblad, fold det om bøffen og bind det sammen med noget madsnor.
Kog kåldolmerne ved svag i 15 minutter i halvt vand og hønsefond sammen med laurbærblade og hele peberkorn og salt. Hønsefondet kan udelades.
Rosmarinsauce
Hæld hvidvine og det fint hakkede skalotteløg i en gryde, som reduceres (koges ned) til det 1/3.
Tilsæt dernæst hønsefonden og rosmarinstilken og reducer det til 1/3.
Si saucen og tilsæt smørklatter mens der piskes og saucen er en anelse tyknet.
Smag til med salt og peber.
Noter
Server kåldolmerne med f.eks. kogt perlespelt til.