Udskriv

Hakkebøf på selleri

En lækker hakkebøf med spejlæg ovenpå sauteret selleri er et fantastisk flot måltid i sig selv, og smager bare vildt godt.
Ret Hovedret, Oksekød, Grøntsager, Opskrift
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 - 2 stk. knoldselleri
  • 50 g. smør
  • 10 - 14 salvieblade
  • 600 g. hakket oksekød
  • 1 spsk. smør
  • 2 hele løg
  • 4 hele æg
  • 12 håndfulde hakket grønkål
  • Syltede rødløg
  • Sprødt grønkål
  • Worcestershire sauce
  • Tabasco sauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleriene, som skæres skiver af 2 – 3 cm. i tykkelsen.
  • Del kødet i fire lige portioner, og form dem til hakkebøffer, helst af 2 cm tykkelse.
  • Drys bøfferne med groft salt og frisk kværnet peber, og lad dem stå ved stuetemperatur indtil tilberedning.
  • Skær selleriskiverne til, så de har samme diameter som hakkebøfferne.
  • Placer smør, salvieblade, og knoldselleri i en gryde, eller sautépande.
  • Kom ca. 2 cm saltet vand i gryden eller panden, så selleriskiverne næsten dækkes af vand.
  • Læg låget på gryden eller panden, og kog vandet op, skru lidt ned for varmen, og tag dernæst låget af gryden eller panden.
  • Lad det småkoge i ca. 15 – 25 minutter eller indtil alt vandet er fordampet. Skru igen ned for temperaturen til lav varme.
  • Lad selleriskiverne få noget farve i det smør, der nu er i bunden af gryden eller panden sammen med salviebladene og evt. andre krydderurter. Vend skiverne og giv den anden side noget farve, så de bliver flotte og karameliserede. Hold dem dernæst lune indtil anretning.
  • Skræl, del og skær løgene i skiver.
  • Varm en ny pande med lidt smør på. Kom løgene ved, som steges ved middelsvag varme indtil de falder sammen og bliver mørke. Tag dem af panden, og hold dem lune.
  • Kom nu lidt olie på panden som varmes op ved høj varme.
  • Brun hakkebøfferne på panden på begge sider. Skru ned for varmen og tilsæt smørret.
  • I mellem tiden koges en gryde op med saltet vand, hvori grønkålen blancheres i et par minutter. Hæld vandet gennem en sigte og lad grønkålen dryppe af.
  • Steg bøfferne af ca. 6 - 8 minutter på hver side, hvorefter de tages af panden.
  • Spejl til sidste de fire æg på panden ved middel varme.

Noter

Anretning
Placer selleriskiven på en tallerken.
Kom en spsk. blancheret grønkål på selleriskiven, hvorpå hakkebøffen placeres.
Sprinkl hakkebøffen med lidt worcestershire sauce og tabasco sauce.
Kom nogle stykker syltet rødløg på hakkebøffen og dernæst spejlægget som pyntet med sprød grønkål og igen syltede rødløg.