Go Back
+ servings
Hjemmelavet rødvinssauce
Udskriv

Rødvinssauce Bedste og nemmeste sauce

En hjemmelavet rødvinssauce er super lækker og utrolig nem selv at lave. Den passer fantastisk godt til meget forskellig slags okse- og kalvekød og vildt.
Ret Saucer, Sovs, Tilbehør, Oksekød, Kalvekød
Køkken Fransk
Keyword Rødvinssauce, Rødvinssovs, Sovs, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 1 - 2 skalotteløg
  • 1 spsk. fint hakket frisk timian
  • 4 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 5 dl kalvefond
  • Ca. 100 g smør

Sådan gør du

  • Skræl og hak skalotteløget fint, og gør det samme med timianen.
  • Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. smør som skal smelte. Kom de fint hakkede skalotteløg i, og lad sauterer lidt inden timianen tilsættes.
  • Kværn noget peber i og lad det sauterer med i et par minutter.
  • Hæld balsamicoeddiken i, og lad det koge så langt ned, at det kun hænger ved løgene.
  • Dernæst hældes rødvinen i, som ligeledes koges helt ned så det kun hænger ved løgene.
  • Nu hældes kalvefonden i, som koges ned til 1/3.
  • Si løg og timian fra saucen.
  • Til sidst monteres den kolde smør lidt af gangen indtil saucen er rund i smagen. Dvs. at syren i saucen bliver afrundet.

Noter

Kan jeg lave rødvinssaucen dagen før?
Du kan godt nedkoge vinen og tilsætte kalvefonden og nedkoge dette dagen før.
Jeg vil anbefale at monterer smørret samme dag saucen skal bruges, da det efter min mening giver den bedste smag og fylde.