Udskriv

Andebryst med appelsinsovs

Den franske klassiker And med appelsinsovs eller And a L´orange er en fantastisk lækker måde at tilberede andebryster på. Appelsin er perfekt sammen med and.
Ret Opskrift, Hovedret, Fjerkræ
Køkken Fransk
Keyword And, Appelsinsovs, Appelsin
Forb. tid 1 day
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 day 30 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 stk. andebryst af 300 g.
  • 4 økologiske eller usprøjtede appelsiner
  • 1 kanelstang
  • ½ dl. soyasauce kan udelades
  • 1 - 2 spsk. honning
  • dl ande- eller kyllingefond
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rids skindsiden af andebrystet, så man kommer ned til kødet.
  • Riv skallen af to appelsiner, pres saften af tre appelsiner, og skær skallen af den fjerde appelsin som dernæst skæres i både.
  • Bland appelsinsaft, appelsinskal, soyasauce, honning og kanelstang.
  • Placer andebrystet i et fad, og hæld marinaden over.
  • Lad det stå et døgn, eller mindst 8 timer.
  • Tag andebrystet ud af køleskabet en time inden tilberedning så det får stuetemperatur og ikke begynder, at koge når man steger det.
  • Hæld marinaden op i en gryde som koges op og dernæst reduceres til halvdelen.
  • Tilsæt andefonden og lad det simre i 15 minutter.
  • Monter saucen med smørret mens der piskes.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Placer andebrystet på en kold pande med skindsiden ned af.
  • Tænd for kogepladen og steg andebrystet sprødt på skindsiden i ca. 5 – 10 minutter.
  • Placer andebrystet sammen med appelsinsovsen i et ildfast fad, og tilbered det ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Tag fadet ud, og skær andebrystet i skiver. Læg det dernæst tilbage i fadet i saucen, og dekorer med appelsinbådene rundt om andebrystet.

Noter

Jeg serverede selv Knuste Kartofler til retten, men det kan også være Pommes Fondante.