Udskriv

Hjerter i Flødesovs En skøn klassisk ret

Hjerter i flødesovs er en ægte gammel klassisk simreret fra det danske køkken, som stadig smager fantastisk godt og er super sund, og fantastisk nem at lave.
Ret Opskrift, Hovedret, Lam, Kalvekød, Simremad
Køkken Dansk
Keyword Hjerter, Lammehjerte, Kalvehjerte, Gryderet
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 3 - 5 hjerter af lam eller 2 – 3 stk. kalv. Vær obs. på at kalvehjerter er dobbelt så store som lammehjerter
  • Olie og smør til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blad bladselleri
  • 5 små gulerødder
  • 2 pastinakker
  • ½ knoldselleri
  • dl. hvidvin
  • Ca. 4 – 5 dl. lammefond eller hønsefond
  • 1/3 porre
  • 6 timiankviste
  • 3 rosmarinkviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 - 1½ dl. fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at rense hjerterne for blodrester, hvorefter de skæres i mundrette stykker og duppes tørre.
  • Fjerne skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern. Skær bladselleriet i tern.
  • Skræl gulerødder og pastinakker som skæres i skiver. Er de store deles de først på langs inden de skæres i skiver.
  • Skræl knoldselleriet som deles og den ene halvdel skæres i tern.
  • Varm en gryde op til middelhøjvarme.
  • Hæld en spsk. olie i og dernæst en spsk. smør, som bruses af.
  • Steg hjertestykkerne ca. 2 – 4 minutter indtil de har fået farve, hvorefter de tages op igen.
  • Skru ned for varmen til lav middel og sauter løg, hvidløg og bladselleri i 2 – 3 minutter indtil de er glasklare. De må ikke tage farve.
  • Kom de øvrige grøntsager ved som sauteres med i 5 minutter.
  • Kom hjerterne i igen, og hæld hvidvinen i, som skal koge lidt op for, at alkoholen fordamper.
  • Hæld dernæst fonden i.
  • Bind porre, timian- og rosmarinkviste og laurbærblade sammen til en bouquetgarni, som placeres i gryderetten.
  • Læg låg på og skru ned på lav varme.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter. Bruger man kalvehjerter skal retten måske simre i 40 minutter.
  • Når retten har simret færdig kommes fløden i, som varmes op og smages til med salt og peber.

Noter

Server denne lækre hjerter i flødesovs sammen med en god grovmos.