Go Back
+ servings
Udskriv

Spinatvafler Sunde og lækre vafler med spinat

Spinatvafler er super nemme og smager fantastisk som tilbehør til brunch, frokost eller aftensmaden. Top dem med stenbiderrogn, laks eller andet lækkert.
Ret Opskrift, Morgenmad, Brunch, Frokost, Hovedret, Tillbehør, Grøntsager,
Køkken Dansk, Amerikansk
Keyword Vafler, Spinat, Sundt
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 12 Stk
Forfatter Søren

Equipment

Ingredienser

  • 125 frisk spinat
  • 3 æg
  • 3,5 dl Mælk
  • 225 mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl og tør spinaten.
  • Kom den friske spinat, de 3 æg, melet, 3 dl mælk, bagepulver i en blender.
  • Kør det hele til en dej som minder om dejen til æbleskiver eller en tyk pandekagedej.
  • Tilsæt evt. mere mælk hvis den er for tyk.
  • Til sidst tilsættes salt og peber.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør og hæld spinatdejen i og luk vaffeljernet.
  • Lad vaflerne stege færdige.
  • Dette er forskelligt afhængig af hvilket vaffeljern man har. Jeg har et lille elektrisk, hvor jeg skulle bruge 1,1/4 dl. til en vaffel. Tilberedningstiden blev ca. 4 – 5 minut pr. vaffel.
  • Det er ret vigtigt at dejen ikke er for lind, da vaflerne ellers ikke tilberedes ordentligt.

Noter

Man kan servere disse spinatvafler til brunch, frokost eller aftensmad med forskellig slags fyld som rygeostcreme med stenbiderrogn, stegt kylling, chili con carne eller hvad man selv har lyst til.