Udskriv

Farserede Porrer

Farserede porrer en lækker klassisk ret der smager utrolig skønt. De farserede porrer får en skøn og vidunderlig sprød overflade, der gør dem fantastiske.
Ret Opskrift, Hovedret, Svinekød, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Porrer, Farserede, Svinekød, Flæskekød
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 3 porrer
  • ½ kg kalv og flæsk kan eller ren flæskekød
  • 1 æg
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl rasp
  • 1 revet løg
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine
  • Mel
  • Æg
  • Pankorasp eller almindelig rasp
  • Olie og smør til stegning.

Sådan gør du

  • Skær det øverste grønne af porretoppene, som dernæst skylles grundigt for jord.
  • Del hver porre i 3 – 4 mindre stykker af ca. 6 – 8 cm i længden.
  • Varm en gryde op med saltet vand i til kogepunktet.
  • Kog porrerne deri i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne afdryppe.
  • Riv løget
  • Læg kødet i en skål.
  • Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
  • Bland det hele sammen til en fars.
  • Stil farsen til side i 30 minutter.
  • Del farsen i lige dele der passer til antal porre. Det er ca. 80 – 100 gr. Hvis man får 6 porrestykker.
  • Placer farsen på et spækbræt med et stykke film på og tryk det ud til en firkant.
  • Læg porren midt på farsen som foldes rundt om porren. Brug filmen til at rulle farsen rundt om porren.
  • Gør det samme med resten af farsen og porrerne.
  • Hæld mel op i en dyb tallerken.
  • Pisk ægget i en dyb tallerken.
  • Hæld pankorasp op i en dyb tallerken.
  • Vend først de farserede porre mel, dernæst i æg og til sidst i raspen.
  • Steg dem gyldne på alle sider på en pande med lidt olie og smør i til stegning.

Noter

Server farserede porre med eksempelvis en salat af rosenkål, æbler og rødløg vendt i en vinaigrette.