Go Back
+ servings
Flutes
Udskriv

Flutes

Nem opskrift på luftige hjemmebagte flutes med den perfekte sprøde skorpe.
Ret Opskrift, bagværk
Køkken Fransk
Forb. tid 3 timer 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 3 timer 55 minutter
Antal 3 Flutes
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 20 g. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 490 g. proteinrigt mel. f.eks. tipo00
  • 10 g. bageenzym kan udelades
  • 1 spsk. flagesalt
  • Olie
  • 1 dl. koldt vand

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet i en røreskål.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen mens der køres ved lav hastighed, eller ælt det sammen i hånden.
  • Når halvdelen af melet er tilsat, hældes saltet i og dernæst resten af melet.
  • Kør dejen i 5 minutter indtil den slipper siderne.
  • Smør siderne i en skål med olie, hvori dejen placeres.
  • Kom film over skålen og lad dejen hæve i 3 timer.
  • Tag dejen op og del den i tre portioner.
  • Form hver del i en oval cirkel, hvor den længste side er mod dig selv.
  • Fold 1/3 del af siden mod dig ind mod midten, og dernæst den anden side ind over.
  • Fold nu siderne fra højre og venstre halv ind over.
  • Fold igen siderne mod dig selv ind over.
  • Mas dejen lidt, og med en hånd tril dejen lidt frem og tilbage på midten.
  • Med begge hænder trilles dejen til aflange stykker dej, der minder om flutes.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 1½ time.
  • Snit hver enkelt stykke dej flere steder på skrå med et barberblad eller skarp kniv.
  • Sæt dem i en forvarmet ovn på 230 grader, og hæld det iskolde vand i bunden af en bageplade.
  • Bag dem i 20 – 25 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og placer dem på en bagerist.

Noter

Flutes som baguette kan godt gemmes et par dage i en papirspose og dernæst i en plastikpose uden de bliver kedelige.