Parter kyllingen ved, at skære lårene af som deles i to. Det samme gøres med vingerne. Skær rygraden af, og del brystet i 6 dele.
Skræl gulerødder, som skæres i tykke skiver. Blegselleriene skæres ligeledes i tykke skiver. Fjern skallen på løgene og hvidløgsfeddene som skæres i tern.
Champignonerne renses for jord og skæres i kvarte.
Skær baconen i tern, som ristes i en god tykbundet gryde, som f.eks. en støbejernsgryde.
Tag den ristede bacon op.
Rist champignonerne gyldne, som dernæst tages op af gryden.
Skru ned for varmen til under middel og kom grøntsagerne i.
Lad dem blive bløde uden, at de tager farve. Tag dem dernæst op.
Brun kyllingestykkerne olivenolie og smør, og hæld nu cognacen ved, som antændes. HUSK at slukke for emhætten.
Kom alle grøntsagerne tilbage i gryden og hæld vinen og hønsefonden i.
Lav en suppevisk af persillestilke, timianstilke og laurbærblade ved, at binde kødsnor rundt om. Kom suppevisken i gryden, sammen med de hele enebær.
Smag til med salt og peber.
Lad kyllingen simre under låg i ca. 45 - 60 minutter ved svag varme.
Kog væden ned til ca. 2/3 kom evt. lidt maizena blanding (maizena blandet op med vand) for, at tykne den lidt.
Hak persillen og strøg det over ved servering.