Go Back
+ servings
Udskriv

Coq au Riesling

Ret Fransk
Køkken Fjerkræ
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Coq au Riesling

  • 1 stor kylling
  • 1 flaske riesling
  • ½ dl. cognac
  • 2 dl. hønsefond
  • 250 g. god bacon
  • 2 - 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 – 3 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 250 g. champignoner
  • 1 suppevisk af persillestilke timianstilke og 2 laurbærblade
  • 1 lille bundt frisk persille

Lentilles du Puy

  • 250 g. grønne puylinser
  • 6 dl. hønsefond eller vand
  • 1 – 2 ds. butterbeans
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 bouquet garni af f.eks. persille timian, rosmarin og laurbærblad
  • Salt og peber

Sådan gør du

Coq au Riesling

  • Parter kyllingen ved, at skære lårene af som deles i to. Det samme gøres med vingerne. Skær rygraden af, og del brystet i 6 dele.
  • Skræl gulerødder, som skæres i tykke skiver. Blegselleriene skæres ligeledes i tykke skiver. Fjern skallen på løgene og hvidløgsfeddene som skæres i tern.
  • Champignonerne renses for jord og skæres i kvarte.
  • Skær baconen i tern, som ristes i en god tykbundet gryde, som f.eks. en støbejernsgryde.
  • Tag den ristede bacon op.
  • Rist champignonerne gyldne, som dernæst tages op af gryden.
  • Skru ned for varmen til under middel og kom grøntsagerne i.
  • Lad dem blive bløde uden, at de tager farve. Tag dem dernæst op.
  • Brun kyllingestykkerne olivenolie og smør, og hæld nu cognacen ved, som antændes. HUSK at slukke for emhætten.
  • Kom alle grøntsagerne tilbage i gryden og hæld vinen og hønsefonden i.
  • Lav en suppevisk af persillestilke, timianstilke og laurbærblade ved, at binde kødsnor rundt om. Kom suppevisken i gryden, sammen med de hele enebær.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad kyllingen simre under låg i ca. 45 - 60 minutter ved svag varme.
  • Kog væden ned til ca. 2/3 kom evt. lidt maizena blanding (maizena blandet op med vand) for, at tykne den lidt.
  • Hak persillen og strøg det over ved servering.

Lentilles du Puy

  • Skræl gulerødderne og skær dem i små fine tern. Gør det samme med løget og bladselleriet
  • Skyl linserne grundigt.
  • Kom fonden i en gryde som koges op. Tilsæt linser og grøntsager og bouquet garni.
  • Lad det koge ca. 30 minutter. Mærk efter om linserne er al dente.
  • Hæld evt. tilovers blivende væde fra.
  • Tilsæt en til to dåser butterbeans, og smag til med salt og peber.
  • Inden servering kan det anbefales at tilsætte lidt smør.