Go Back
+ servings
Udskriv

Gin og Østers

Østersene kan enten serveres rå eller pocheres. Skal de pocheres så se nedenunder for opskrift.
Ret Dansk
Køkken Østers
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 22 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 12 østers
  • 1 cantaloupe melon
  • 1 dl. Ungava gin
  • ½ dl. sukker
  • ¼ dl. Vand
  • 2 hele agurker

Sådan gør du

  • Bland ½ dl sukker med ¼ dl vand i en gryde. Varm gryden op indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over i f.eks. en kop, og lad det køle ned.
  • Del cantaloupe melonen. Lav 60 små kugler med et parisiennejern størrelse 1 cm.
  • Placer kuglerne i en lille beholder eller frostpose og hæld gin og ¼ dl sukkerlage ved.
  • Lad det marinere i 2 – 3 timer. Jo længere tid, jo mere intens gin smag får melonkuglerne.
  • Riv agurkerne og pres saften ud, som gemmes til agurkeskum.
  • Læg det revne agurk i et dørslag, og læg noget tungt over, så den sidste saft presses ud.
  • Hæld al agurkesaft i en skål. Smag agurkesaften til med evt. salt.
  • Med en stavblender blendes agurkesaften så der dannes et lag skum på toppen.
  • Åben østersene, duft til dem. De skal dufte af frisk hav, hvis ikke kasseres de.
  • Fjern evt. små skalrester, og hæld østers vandet fra.
  • Løsn østersene fra selve skallen.
  • Hæld cantaloupe kuglerne i et dørslag, GEM selve ginen da det kan bruges til en Gin N Tonic med melon smag.
  • Fordel cantaloupe kuglerne i østersene. Kom en spsk. agurkeskum på toppen, og server.

Pocherede Østers

  • Det vand det dannes igen i østersene efter det første er hældt fra hældes i en lille gryde.
  • Opvarm østersvandet til under kogepunktet.
  • Kom østersene i det varme østersvand og lad dem blive lune i ca. 30 – 45 sekunder.
  • Kom østersene i et dørslag, GEM den lune væde.
  • Placer hver østers i en østersskal og fordel væden i hver østers skal.
  • Placer cantaloupekuglerne og agurkeskummet i hver skal.