Go Back
+ servings
Udskriv

Italiensk Fyldt Kyllingebryst

Fyldte kyllingebryster med parmaskinke rundt om gør dem utrolig lækrer.
Ret Fjerkræ, Hovedret, Grøntsager, Salat,
Køkken Italiensk
Keyword Kylling, Fyldt Kylling, Fyldte squash, Fjerkræ,
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Italienske Kyllingefileter

  • 2 kyllingefileter
  • 2 – 4 spsk. god gorgonzola
  • 2 – 3 stk. tørrede tomater i olie skåret i strimler
  • 1 pakke parmaskinke
  • Friske salvieblade
  • ½ dl. hvidvin

Fyldte Squash

  • 2 squash
  • 1 porre
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 – 4 spsk. rasp
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 30 g. friskrevet parmesan
  • 1 æggeblomme

Blomkålssalat

  • 1 blomkål
  • 2 røde peber
  • 1 lille squash
  • 100 g. små blommetomater
  • Oliven
  • Væden fra ½ citron
  • Basilikumblade
  • Parmesanost

Sådan gør du

Italienske Kyllingefileter

  • Læg kyllingefileten på et skærebræt, og skær en dyb lomme ind i siden på den med en skarp kniv.
  • Fyld lommen med gorgonzola og strimlede tørrede tomater.
  • Læg ca. 2 – 3 stykker parmaskiver lodret på et skærebræt, så de overlapper hinanden. Læg 3 – 4 salvieblade på midten.
  • Placer kyllingebrystet ovenpå, og læg 3 – 4 salvieblade ovenpå.
  • Pak kyllingebrystet ind.
  • Opvarm en pande med lidt olie i.
  • Brun kyllingebrysterne ca. 2 minutter på hver side.
  • Placer dem i et ildfast fad med lidt hvidvin i bunden, som stillet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 – 20 minutter eller indtil de har en kernetemperatur på 68 grader.

Fyldte Squash

  • Del hver squash i to på langs.
  • Skrab indmaden ud af de delte squash.
  • Hak det groft, og kom det i en skål.
  • Del porren i to på langs og rens dem under rindende vand.
  • Skær dem begge i tynde små skiver, og kom dem i skålen med squash.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt rundt.
  • Fyld hvert halve squash med indholdet, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen.

Blomkålssalat

  • Placer de røde pebre i et fad, som grilles i ovnen indtil skindet er sort på alle sider. Læg dem dernæst i en pose i 5 minutter, hvorefter skindet kan pilles af.
  • Del dem i to og skrab kernerne ud, eller skyl dem kort under rindende vand. Del dem i stykker af ca. 2 x 4 cm.
  • Del blomkålen i små buketter, som ristes på en pande med olie ved svag varme. De må ikke blive sorte men skal være al dente. Det tager ca. 20 minutter mens de ofte vendes.
  • Squashen deles og skæres i meget tynde skiver, som kommes på en pande med olie på i ca. 1 minut på hver side. Tag dem op og læg dem til side.
  • Tomaterne deles i to, og skæresiden kommes på en pande i ca. 2 – 3 minutter indtil de falder lidt sammen. Tag dem op og læg dem til side.
  • Når blomkålsbuketterne er færdige hældes de i et fad eller stor skål.
  • Kom ¾ af de røde peber stykker, squashskiver og tomater ved, drys med en god sjat olivenolie og væden fra ½ citron og vend det rundt sammen med en god håndfuld oliven.
  • Placer det sidste ovenpå salaten og riv parmesanskiver ovenpå.
  • Drys med salt og peber.

Noter

Man kan godt fylde kyllingefileterne dagen for inden.