Go Back
Udskriv

Syltede kirsebær

Med syltede kirsebær gemmes sommerens smag til senere på året.
Ret Opskrift, Syltning, Dessert, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Kirsebær, Syltede, Dessert, Tilbehør, Syltning
Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 500 g. kirsebær udstenede og skåret i halve, hvis de er meget store
  • dl. vand
  • 1 dl. sød dessertvin f.eks. af primitovo, tempranillo eller anden dessertvin baseret på rødvindruer
  • ½ dl. hyldebæreddike solbæreddike, kirsebæreddike el. lignende
  • ¼ vaniljestang
  • 4 hele grønne kardemomme kapsler
  • 125 g. sukker
  • Syltetøjsglas

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  • Drys en spsk. sukker over kornene og med bladet af en kniv skilles kornene fra hinanden.
  • Kom vand, dessertvin, hyldebæreddike, vaniljestang- og korn, koriander og sukker i en gryde som varmes op til kogepunktet.
  • Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen, og køles ned.
  • Vask og skold glasset.
  • Skyld det i enten atamon eller vodka.
  • Hæld kirsebærerne i glasset og når syltelagen er kølet ned hældes det over kirsebærerne.
  • Stil glasset på køl, og lad det stå et par uger inden der tages hul på kirsebærerne.

Noter

Syltede kirsebær kan sagtens gemmes til året efter.