Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.
Ret Krydderier, Tilbehør, Opskrift
Køkken Thailand, Asien
Keyword Karry, Pasta, Wok,
Forb. tid 10minutter
Samlet tid 10minutter
Forfatter Søren
Ingredienser
3 - 4røde chilier f.eks.birdseye
1stk.frisk ingefær ca. 2 x 2 cmrevet
1stængel citrongræs
4fedhvidløgrevet
2skalotteløggroft hakket
1tsk.stødt koriander
1tsk.stødt spidskommen
2tsk.sød paprika
½tsk.gurkemeje
1spsk.neutral olie
1spsk.fiskesauce
Saften fra en lime
Salt
Peber
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en minihakker, foodprocessor eller morter og blend/mos det hele til en glat pure.
Tilsæt evt. lidt vand hvis pureen er for tør.
Det overskydende karrypasta kan kommes i en frysepose og fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.
Noter
Karry pasta kan gemmes i kølesskabet i en lille måneds tid, eller fryses.