Go Back
+ servings
Udskriv

Pighvar & Aspargessuppe

Ret Dansk
Køkken Fisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Aspargessuppe

  • 500 gr hvide asparges
  • 5 dl. hønsefond
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl. hvidvin
  • ½ - 1 dl. fløde
  • 2 æggeblommer
  • Salt og peber
  • Evt. ramsløgsolie

Pighvar og jomfruhummer

  • 4 små stykker pighvar fileter
  • 4 jomfruhummere eller store haler
  • 50 g. smør
  • Salt

Sådan gør du

Aspargessuppe

  • Skræl aspargeserne ved, at holde fast ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen. Skær derefter bunden af.
  • Skær hovederne af som lægges til side. Resten skæres i mindre stykker.
  • Skær skalotteløgene i tern, som sautereres.
  • Tilsæt aspargeserne, som sauteres i 1 minut, hvorefter hvidvinen hældes.
  • Lad alkoholen fordampe i ca. 2 minutter, hvorefter hønsefonden hældes ved.
  • Suppen skal simre i 20 – 25 minutter under låg.
  • Tag aspargeserne op som blendes.
  • Tilsæt efterhånden lidt af suppen.
  • Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  • Suppen må når æggeblommerne skal i, da den kan risikere, at skille.
  • Hold suppen lun indtil servering.
  • Hæld lidt suppe op i en dyb tallerken, hvori der kommes et stykke pighvar og jomfruhummer i, dryp evt. lidt dråber ramsløgsolie i suppen.

Pighvar og jomfruhummer

  • Salt pighvar fileterne en time inden tilberedning.
  • Hvis du har hele jomfruhummere, fjernes først kroppen fra halen ved, at lirke det af.
  • Fjern forsigtigt det øverste af skallen fra halen, og tryk dernæst på halen og lirk kroppen ud af det sidste af skallen, hvor tarmen gerne skulle sidde på.
  • Det kan godt være lidt svært de første par gange.
  • Sæt en kødnål gennem, fra hale til top på jomfruhummerne for, at de ikke bøjer under tilberedning.
  • Varm en pande op til 2/3 varme, og kom lidt olie på.
  • Læg pighvarfileterne på panden og kom smørret på.
  • Steg fileterne i maksimum 3 minutter i alt.
  • Jomfruhummerne skal have ca. 1 – 2 minutter i alt.
  • Undervejs i stegningen hældes det varme smør over fileterne med en ske.