Go Back
+ servings
Udskriv

Dampet torsk på asparges

Torsk med masser af spændende grøntsager og hvidvin pakket ind i folie er en super nem måde, at dampe fisken på, og samtidig få en virkelig god naturlig sauce.
Ret Hovedret, Fisk, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Asparges, Dampet, Opskrift, Torsk, Ovnbagt, Fisk
Forb. tid 22 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 7 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 to rskefileter af 150 g.
  • ½ rødt spidskål
  • 1 rød peber
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille squash
  • 8 gule cherrytomater
  • 1 enkelt bladselleri
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 blade ramsløg kan udelades
  • 1 . 2 dl. hvidvin
  • 6 spsk. smør
  • 4 hvide asparges
  • 4 store grønne asparges eller et bundt såfremt det er udenfor sæson for hvide.
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

  • Start med at salte laksefileterne 2 timer i forvejen.
  • Snit spidskålen i tynde strimler.
  • Skræl skalotteløg og hvidløgsfed, som skæres i tynde skiver.
  • Forårsløgene skæres ligeledes i tynde skiver.
  • Skær squashen og det enkelte bladselleri i mindre tern.
  • Tomaterne deles i halve.
  • Det røde peber deles, og kernerne fjernes. Skær det dernæst i mindre tern.
  • Ramsløgsbladene hakkes groft.
  • For hvert stykke torsk tages tre stykker stanniol. Læg to af stykkerne ovenpå hinanden. Fold den ene ende sammen, så du har et stort stykke stanniol.
  • Kom 1 spsk. smør i bunden.
  • Dernæst torsken, hvorpå halvdelen af grøntsagerne fordelen ovenpå, PÅNÆR aspargeserne og ramsløgene.
  • Fold stanniolen op, og lag 2 spsk. smør ovenpå, og hæld ca. ½ -1 dl. ved.
  • Drys med salt og peber.
  • Gør det sammen med det andet stykke torsk, så du har to pakker.
  • Placer pakkerne i et ildfast fad, som sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 35 – 45 minutter.
  • Tjek om torsken er færdig ved, at stikke en kødnål ned i torsken, som dernæst sættes på læben. Er nålen varm er torsken færdig.
  • Skræl de hvide aspargeser fra hovedet og ned. Skær de nederste 2 - 3 cm. af. Frys evt. enderne til aspargesolie.
  • De grønne asparges knækkes ved enderne.
  • Varm en stor pande op med vand og smørret.
  • Når vandet koger kommes en tsk. salt i aspargesernes, om koges med i 3 minutter.
  • Ved anretning pakkes pakkerne op. Placer en grøn asparges, dernæst en hvid så du har fire i alt på en tallerken.
  • Læg torskefileten med grøntsagerne ovenpå på aspargeserne.
  • Hæld lidt af den skønne væde over.

Noter

Man kan i stedet for torsk bruge sej, mørksej, kuller eller kulmule.