Go Back
+ servings
Opskrift på bakskuld suppe
Udskriv

Cremet Bakskuldsuppe En lækker suppe af bakskuld

Bakskuld er en fantastisk saltet, tørret og røget fisk, der i en lækker cremet suppe smager fantastisk godt. Man får en unik umami smag fra bakskulden.
Ret Opskrift, Suppe, Forret, Fisk
Køkken Dansk
Keyword Bakskuld, Cremet, Ising, Røget fisk,
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Bakskuldsuppe

  • 4 hele bakskuldben
  • 1 liter fiskefond
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 skalotteløg
  • ½ dl. fløde
  • 1 dl. havtorn
  • Halerne fra bakskuldene
  • Frisk hakket ramsløg eller purløg

Smørbolle

  • 50 g. smør
  • 50 g. mel

Bakskuldbacon

  • Kød fra 2 bakskuld

Sådan gør du

Bakskuldsuppe

  • Fjerne skallen fra skalotteløgene og hak dem groft.
  • Sæt en gryde over lavt blus. Kom lidt olivenolie i, og sauter skalotteløgene.
  • Hæld hvidvinen ved, lad det simre i et par minutter, hvorefter fiskefonden hældes ved sammen med bakskuldbenene.
  • Lad det simre i 30 minutter, hvorefter det tages af varmen og står i yderligere 30 minutter.
  • Si suppen gennem et dørslag.
  • Hæld suppen tilbage i gryden.
  • Jævn suppen lidt af gangen med smørbollen indtil konsistensen er tilpas. Suppen skal være lidt tykkere end en god asparges suppe.
  • Hæld en anelse piskefløde i, men pas på at suppen ikke koger, da den ellers kan skille.

Smørbolle

  • Smelt smørret i en mindre gryde, hvor melet drysses i mens det røres rundt. Rist melblandingen ved højere varme. Dette er for, at fjerne melsmagen fra smørbollen.
  • Tag gryden af varmen.

Bakskuldbacon

  • Hak bakskuldkødet i tern, som ristes sprøde i lidt olivenolie på en varm pande.
  • Rist baksuldhalerne kort i lidt olie, som kommes i suppen.

Noter

Ved anretning kommes nogle få havtorn i suppen, som drysses med lidt fint hakket hakket ramsløg og bakskuldbacon.