Go Back
+ servings
Udskriv

Asparges Salat

En asparges salat passer utrolig godt til kalve- og oksekød, kylling og fisk.
Ret Tilbehør, Salat, Grøntsager, Hovedret, Opskrift
Køkken Dansk
Keyword Asparges, Salat, Grill, Kød
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 rødt spidskål
  • ½ bundt hvide asparges
  • ½ - 1 bundt grønne asparges
  • 1 fennikel
  • 6 ramsløgsblade
  • Sort salt
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Vask spidskålen og skær den i meget tynde strimler. Brug gerne et mandolinjern.
  • Gør det samme med fennikelen.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær enderne af, ca. de sidste 2 – 3 cm.
  • Varm en pande op med vand i, hvor de hvide asparges blancheres i 2 – 3 minutter.
  • Skær dem dernæst på skrå i mindre stykker. Husk at gemme hovederne.
  • Knæk de grønne asparges hvor de knækker naturligt.
  • Skær ligeledes de grønne asparges på skrå og gem hovederne.
  • Skyl ramsløgsbladene, som hakkes fint.
  • Kom spidskål, fennikel, fint hakket ramsløg og halvdelen af de hvide og grønne i et fad, og vend det rundt.
  • Drys lidt olivenolie og ca. ½ så meget hvidvinseddike over.
  • Placer resten af de hvide og grønne asparges ovenpå salaten og pynt med aspargeshovederne.
  • Drys salaten med sort salt eller flage salt.

Noter

Asparges salaten kan tilberedes dagen inden, men undlad at komme urter og evt. blomster på før den skal serveres. Dette gælder også dressingen.