Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Asparges Salat
En asparges salat passer utrolig godt til kalve- og oksekød, kylling og fisk.
Ret
Tilbehør, Salat, Grøntsager, Hovedret, Opskrift
Køkken
Dansk
Keyword
Asparges, Salat, Grill, Kød
Forb. tid
20
minutter
Samlet tid
20
minutter
Antal
4
Forfatter
Søren
Ingredienser
1
rødt spidskål
½
bundt hvide asparges
½ - 1
bundt grønne asparges
1
fennikel
6
ramsløgsblade
Sort salt
Olivenolie
Hvidvinseddike
Sådan gør du
Vask spidskålen og skær den i meget tynde strimler. Brug gerne et mandolinjern.
Gør det samme med fennikelen.
Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær enderne af, ca. de sidste 2 – 3 cm.
Varm en pande op med vand i, hvor de hvide asparges blancheres i 2 – 3 minutter.
Skær dem dernæst på skrå i mindre stykker. Husk at gemme hovederne.
Knæk de grønne asparges hvor de knækker naturligt.
Skær ligeledes de grønne asparges på skrå og gem hovederne.
Skyl ramsløgsbladene, som hakkes fint.
Kom spidskål, fennikel, fint hakket ramsløg og halvdelen af de hvide og grønne i et fad, og vend det rundt.
Drys lidt olivenolie og ca. ½ så meget hvidvinseddike over.
Placer resten af de hvide og grønne asparges ovenpå salaten og pynt med aspargeshovederne.
Drys salaten med sort salt eller flage salt.
Noter
Asparges salaten kan tilberedes dagen inden, men undlad at komme urter og evt. blomster på før den skal serveres. Dette gælder også dressingen.