Go Back
+ servings
Udskriv

Nyretapper og morkelsauce

Nyretappere er et af de mest velsmagende stykke kød på kvæget.
Ret Opskrift, oksekød, Hovedret, Sauce
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Opskrift, nyretapper, morkelsauce, beouf onglet,
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

1 nyretap

  • 3 - 4 spsk. smør

Morkelsauce

  • 3 dl. rødvin
  • 2 dl. portvin
  • 5 dl. kalvefond
  • 10 kviste frisk timian
  • 1 skalotteløg
  • 30 g. tørrede morkler
  • 150 - 200 g. smør
  • Salt

Bagte tomater

  • 1 bakke gode cherry tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvins balsamico
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. frisk hakket rosmarin

Gratinerede Portobellosvampe

  • 4 portobellosvampe
  • 1 skalotteløg
  • 100 g. modnet cheddarost
  • ¼ frisk fennikel

Selleripuré

  • 1 knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 L. sødmælk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Opblød morklerne i lunkent vand i et par timer minutter. Si dernæst vandet fra.
  • Skræl skalotteløget som skæres i tern
  • Kom rødvin, portvin, skalotteløg og timian i en gryde.
  • Lad det kog ned til det halve.
  • Tilsæt kalvefonden og lad det yderligere koge ned med ⅓ del.
  • Si saucen og kom morklerne ved. Lad det simre i 20 minutter.
  • Monter saucen med smørklatter mens der piskes. På et tidspunkt begynder saucen, at se blank ud og bliver også lidt tykkere.

Bagte tomater

  • Skyld tomaterne, og halver dem.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Bland olive, æbleeddike og honning.
  • Smør tomaterne på skærefladen med blandingen og drys med frisk hakket timian.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 – 45 minutter, eller indtil de er faldet sammen.

Gratinerede Portobellosvampe

  • Skær stokken af portobellosvampene, som skæres i små tern.
  • Sæt portobellosvampene i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter indtil de har afgivet en del væde.
  • Skalotteløget afskalles og skæres i små tern.
  • Fennikeltoppen skæres i tynde skiver.
  • Riv cheddarosten.
  • Hæld væden fra portobellosvampene.
  • Drys cheddarosten i portobelloerne, som toppes med fennikel og skalotteløg.
  • Sæt portobelloerne i ovnen ved 180 i ca. 20 minutter eller indtil osten er smeltet.

Selleripuré

  • Skræl knoldselleriet som skæres i tern.
  • Kom dem i en gryde med mælken og de afskallede hvidløgsfed.
  • Kog langsomt mælken op, men pas på det ikke koger over.
  • Lad det simre i ca. 35 – 45 minutter indtil sellerien er mør.
  • Si mælken fra, men behold den.
  • Damp sellerien, og mos den og hvidløgsfedene med en stavblender eller kom det i en blender.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra mælk for, at konsistensen bliver lind.
  • Smag til med salt og peber.

Nyretapper

  • Soigner nyretapperne for evt. fedt og de værste sener.
  • Drys dem med salt 1 time inden tilberedning. Lad dem stå ved stuetemperatur i en time.
  • Hæld lidt olie i en pande som varmes op.
  • Kom nyretapperne på panden og tilsæt smøret.
  • Steg nyretapperne 2 - 5 minutter på hver side, dette afhænger hvor store de er.
  • Under stegningen hældes det smeltede smør over nyretapperne.
  • Tag dem af panden og lad dem hvile i 5 minutter under noget stanniol.
  • Skær dem dernæst i skiver af ½ cm. tykkelse.

Noter

Har dit supermarked eller slagteren ikke nyretappere hjemme, så få dem til, at bestille det.