Go Back
+ servings
Udskriv

Burger Boller Hjemmebagte

Ret Amerikansk
Køkken Bagværk
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 2 timer 12 minutter
Antal 8
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 450 g. mel
  • 2 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 10 g. sukker
  • 25 g. smeltet smør
  • 2 æg
  • 20 g. smeltet smør
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker og salt i det lunkne vand, hvor det røres rundt indtil gæret er opløst.
  • Hæld dernæst halvdelen af melet i lidt af gangen mens der røres rundt i dejen.
  • Tilsæt det smeltede smør og æggene, og resten af melet lidt af gangen.
  • Ælt dejen i gennem, og lad den hæve tildækket i 30 - 60 minutter, eller stil den i køleskabet til dagen efter (tag dejen ud af køleskabet mindst 1 time inden den skal deles).
  • Del dejen i ca. 95 g dejklumper som rulles runde. Rul dem dernæst halvflade ca. 2 cm tykkelse og ca. 15 cm i omkreds.
  • Læg dejklumperne på en bageplade med bagepapir på, og dæk dem til med et viskestykke.
  • Lad dem efterhæve i en lille time. Du kan også springe efterhævningen over og smække dem i ovnen med det samme, men jeg synes at efterhævningen giver dem lige det ekstra.
  • Inden de bages smøres hver bolle med den smeltede smør, og drysses evt. med sesamfrø.
  • Bag dem i ovnen i midten ved 190 grader (HUSK ingen varmluft) i 10 – 12 minutter, hvorefter de tages ud og køles lidt ned.
  • Burgerbollerne kan fryses, og varmes op igen uden problemer.