Go Back
+ servings
Udskriv

Pastadej - Grundopskrift

Hjemmelavet frisk pasta er faktisk ikke svært, at lave og kræver ikke mange køkkenredskaber.
Ret Opskrift, Pasta, Bagværk, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Dej, Pasta, Spaghetti, Bagværk, Hjemmelavet
Forb. tid 20 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 300 g. typo 00 hvedemel
  • 3 æg
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Håndkraft

  • Sigt melet, som hældes ud på et bord. Lav en fordybning i midten, som en vulkan.
  • Slå æggene ud i fordybningen af melet og tilsæt salt, (og evt. farve som blæksprutteblæk).
  • Vend mel og æg sammen med gaffel og hånden. Melet skal trækkes ind i æggemassen til en grov dej.
  • Tilsæt evtentuelt lidt mere vand, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.
  • Ælt dejen færdig i ca. 10 - 15 minutter indtil den er glat og elastisk.
  • Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter.
  • Når dejen skal rulles ud skal det enten gøres ved hånkraft og kagerulle, eller med en pastamaskine.
  • Ved håndkraft drysses bordet med mel, hvor dejen vha. af en kagerulle rulles ud til den ønskede tykkelse. Start fra midten af dejen og arbejd ud mod kanten.
  • Vend ind i mellem dejen.
  • Ved pastamaskine se nedenunder.

Foodprocessor

  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor, hvor det blendes sammen til en dej.
  • Tag dejen op og ælt vha. håndkraft som ved ovenstående fremgangsmåde, eller kør den flere gange igennem en pastamaskine indtil den er glat og elastisk.
  • Pak dejen ind i film, og lad den hvile i 30 minutter.
  • Kør dejen igennem pastamaskinen, hvor man starter med tykkeste indstilling og går gradvist ned i tykkelse indtil den ønskede tykkelse er opnået.
  • Frisk pasta skal koge 4 - 5 minutter i rigeligt saltet vand.

Noter

Pastadej kan holde sig i køleskabet i ca. 3 - 4 dage med wrap om.