Go Back
+ servings
Udskriv

Grillet Hummer

Grillet hummer er en meget nem måde, at tilberede en lækker forret på.
Ret Opskrift, Forret, Fisk, Skaldyr, Grill
Køkken Dansk
Keyword Hummer, Grill, Forret,
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 hummer evt. for tilberedt.
  • 100 g. saltet smør
  • ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
  • 2 spsk. frisk hakket estragon
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • 2 spsk. frisk hakket dild
  • Skallen fra en revet citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • Peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
  • Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
  • Smag til peber.
  • Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
  • Kom urtesmørret i fryseren.
  • Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
  • Tænd op i grillen.
  • Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
  • Smør hummeren på alle sider med olien.
  • Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
  • Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
  • Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.

Noter

Har man noget kryddersmør i fryseren kan det sagtens bruges. Man kan også fryse det tilovers blivende kryddersmør.