Go Back
+ servings
Udskriv

Skindstegt Kulmule og Spinat risotto

Opskriften kan reduceres og bruges som en fyldig forret.
Ret Italiensk
Køkken Fisk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Kulmule

  • 2 kulmule fileter
  • Frisk hakket bronzefennikel
  • Olie
  • 2 spsk. smør

Spinat Risotto

  • dl. arborio ris
  • Ca. 1 l. hønsefond
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 løg skåret i fine tern
  • 1 fed hvidløg skåret i fine tern
  • 200 g. frisk spinat
  • 2 dl. fint revet pecorino eller parmesan ost
  • 2 spsk. smør

Rødbeder med feta

  • 4 rødbeder
  • 75 g. fetaost
  • 2 spsk. hyldebæreddike eller balsamico eddike
  • Evt. 1 fint hakket rødløg

Sådan gør du

Kulmule

  • Salt kulmulen på skindsiden 2 timer før tilberedning.
  • Hæld olie på en pande, som varmes op til 2/3 styrke, hvorefter smøres kommes på. Steg kulmulen udelukkende på skindsiden i ca. 3 – 5 minutter. Hold øje med kødet, som langsomt tilberedes.
  • Ved anretning drysses fint hakket bronzefennikel over kulmulefileterne.

Risotto

  • Skyl spinatbladene og tør der i et viskestykke.
  • Varm fonden op, så den er varm.
  • Brug en mindre gryde hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl samtidig med der røres.
  • Lad dernæst risene opsuge fonden, uden der røres.
  • Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 15 – 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i.
  • Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
  • Rør til sidste smør og pecorinoen i og spinat.

Rødbeder med feta

  • Kog rødbederne al dente med skrald på i ca. 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og hæld koldt vand over dem. Smut skralden af, lige som at smutte mandler. Det er en god ide, at bruge et par handsker, så ens fingre ikke er totalt rødbede farvede resten af dagen.
  • Skær rødbederne i tern, og kom dem på et fad.
  • Vend dem med lidt hyldebæreddike eller balsamico, og drys fetaosten over.
  • Du kan evt. tilsætte et hakket rødløg.