Go Back
+ servings
Udskriv

Laksetatar på sprødt skind

En laksetatar kan tilberedes på mange forskellige måder, og serveret for
sig selv, på ristet rugbrøde eller det du selv har lyst til.

Ret Appetizer, Forret, Fisk
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Laks, Forret, Skind, Rogn, appetizer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Sprødt lakseskind

  • Lakseskind
  • Neutral olie
  • 1 tsk. trøffeltang

Laksetatar

  • 100 - 150 g. frosne lakserester
  • 1 - 2 fint hakkede cornichoner
  • 1 - 2 spsk. fint hakkede rødbeder
  • 1 – 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. Fiskesauce
  • ½ spsk. revet peberrod
  • tsk. Sorte sesamfrø
  • Salt tørret æggeblomme
  • Rødbedespirer
  • 3 – 4 tsk. ørredrogn
  • 1 stk. Salt tørret æggeblomme

Sådan gør du

Sprødt lakseskind

  • Skindet renses for kødrester, som tørres i en ovn ved 100 grader i ca. 5 minutter.
  • Hæld olien i en stegepande så det dækker ca. 1½ - 2 cm fra bunden. Varm panden op, og steg skindet sprødt, hvilket tager et par sekunder.
  • Læg skindet på et stykke fedtsugende papir og drys det med trøffeltangen.

Laksetatar

  • Sørg for, at laksekødet har været frosset i 2 – 3 døgn inden tilberedning.
  • Hak laksekødet halvgroft med en kniv, hvorefter det kommes i en skål.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær salttørret æggeblomme, rødbedespirer og ørredrogn, lidt af gangen, og smag til om der skal tilsættes mere. Pas på med salt, da både soyasauce og fiskesauce indeholder salt.
  • Læg ca. 1½ spsk. på hvert fiskeskind.
  • Lav en lille fordybning i midten, hvor ørredrognen placeres.
  • Riv lidt salt tørret æggeblomme over, og pynt med rødbedespirer.

Noter

Ørredrognen kan udskiftes med stenbiderrogn, når denne er i sæson.