Udskriv
Havkat med bronzefennikel
Havkat er en dejlig fisk, og sammen med en sauce nage har man en flot ret.
Ret Fisk, Sauce, Forret, Hovedret, Syltning
Køkken Fransk, Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren
Havkat
- 1 havkat filet af 400 g
- 2 dl. rasp
Sauce Nage
- 2 gulerødder
- 2 skalotteløg
- 2½ dl. hvidvin
- ½ dl. hvidvinseddike
- 2 dl. fiskefond
- En pæn dusk bronze fennikel
- Ca. 150 - 200 g koldt smør i tern
Syltede græskar/squash
- 1/4 Kabocha squash
- 1/4 Hokkaido græskar
- 1 dl. mirzin eddike
- 1 dl. vand
- ½ dl. rørsukker
- 2 stjerneanis
- 5 peberkorn
- 2 laurbærblade
Sauce Nage
Skær gulerødderne i skrå tynde skiver.
Skalotteløget skæres ligeledes på skrå i tynde skiver.
Sauter gulerødder og skalotteløg ved middelvarme indtil de er glasklare.
Kom hvidvin, hvidvinseddike, fiskefond og det meste af bronze fennikelen (gem lidt til pynt) ved. Lad det koge ned til 1/3.
Tilsæt det kolde smør lidt af gangen indtil saucen tykner og har en blød smag. Smag til med salt og peber.
Syltede græskar/squash
Brug et parisiennejern til, at lave ca. 10 kugler af både hokkaidoen og kabochaen med.
Kom de øvrige ingredienser i en gryde som koges. Skru dernæst ned for varmen til middelsvag, og kom kuglerne i.
Lad den koge al dente i ca. 10 - 15 minutter.
Hæld syltelagen fra og hold dem lune.
Såfremt der er kugler i overskud kan de kommes i et sylteglas med syltelagen i. De kan holde sig ca. 4 - 6 måneder i køleskabet.
Havkat
Del havkat fileten i fire lige store fileter. Tjek den samtidig for ben. Salt den 2 timer inden tilberedning.
Ved tilberedning vendes de i lidt rasp, og steget sprøde på en pande med olie og smør i.
De skal have ca. 3 minutter på hver side.