Go Back
+ servings
Udskriv

Asiatisk marineret laks

Laks marineret i en asiatiske marinade er en rigtig god måde, at tilberede laks på.
Ret Fisk, Hovedret, Forret
Køkken Asiatisk, Dansk
Keyword Laks, Fisk, Hovedret, Asiatisk Mariande, Thai
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Laksefileter

  • 600 g laksefilet
  • ½ dl. soyasauce
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. hoisin sauce
  • Saften fra en lime
  • 2 fed revet hvidløg
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 spsk. frisk hakket dild.

Spidskål med hvide asparges

  • 1 spidskål
  • 1 bundt hvide asparges
  • 2 tsk. spidskommen
  • Smør

Spinat

  • 1 pose spinat
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • Revet muskatnød

Sådan gør du

Laksefileter

  • Bland soyasauce, østerssauce, limesaft, hosinsauce, hvidløg, ingefær og dild i en skål.
  • Del laksefileten i 4 mindre fileter som kommes i et fad.
  • Hæld marinaden ved og drys med frisk hakket dild.
  • Tilbered laksefileterne i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.

Spidskål med hvide asparges

  • Snit spidskålen meget fint.
  • Skræl aspargeserne fra hoveden og ned. Skær enderne af, og del dem i mindre stykker, som sauteres på en pande i smør i 3 - 4 minutter. Læg dem til side.
  • Sauter den fintsnittede spidskål på en pande, mens den ofte vendes og indtil den falder sammen.
  • Drys spidskålen med spidskommen, og kom aspargeserne ved.

Spinat

  • Varm en gryde op ved middelvarme.
  • Kom lidt olie i bunden af gryden, og tilsæt spinaten mens der røres rundt.
  • Lad spinaten simre i 2 minutter, hvorefter creme fraichen tilsættes, og der røres rundt.
  • Smag til med muskatnøde, salt og peber.