Go Back
+ servings
Udskriv

Asparges og pocheret æggeblomme

Hvide asparges smager bare langt bedre end grønne, og med en æggeblomme til har man en super lækker forret.
Ret Forret, Grøntsager, Asparges, Skaldyr, Fisk
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Asparges, Hvide asparges, sous vide, æg, pocheret, jomfruhummer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne danske asparges
  • 8 jomfruhummerhaler
  • 2 tsk. ramsløgsalt
  • 1 tsk. sukker
  • Skrællen fra en citron
  • Smør
  • Arla Unika B7 eller Vesterhavsost eller Havgus eller parmesanost
  • Spiselige blomster og urter som f.eks. tallerkensmækker.
  • Gasbrænder eller creme brulee brænder

Sådan gør du

  • timer inden servering råmarineres jomfruhummer halerne ved, at vende dem i salt, sukker og citron skal.
  • Inden servering karamelliseres overfladen på jomfruhummerne ved, at give dem en tur med en gasbrænder. Pas dog på at de ikke bliver forkullede.
  • Læg æggene i sous vide karet i 60 minutter ved 63 grader.
  • Tag derefter æggene op af vandbadet.
  • Fjerne noget af æggeskallen og kom ægget ud i hånden. Pas på ikke at tabe det.
  • Skyl æggehviden af æggeblommen under rindende koldt vand.
  • minutter inden æggene er færdige skrælles de hvide asparges fra hovedet og ned.
  • De grønne asparges knækkes for neden.
  • Kog dem i en pande med 4 - 6 cm. vand i og 3 spsk. smør i og salt. Lad dem koge i 3 minutter, hvorefter de tages op og skæres på skrå i stykker af ca. 4 cm længde.
  • Ønsker du at tilberede aspargeserne sous vide er opskriften længere nede.
  • Anret som på billedet med æggeblommen i midten, de råmarinerede jomfruhummerhaler rundt om blommen. Drys med spiselige blomster og urter og riv til sidst osten henover.
  • Server evt. en skive mad brød til.

Sous Vide Asparges

  • Vakumeer aspargeserne hele sammen med 1 -2 spsk. smør.
  • Læg dem i karet ved 84 grader i 45 minutter, eller 55 grader i ca. 2½ time.

Noter

Server et godt stykke madbrød til.