Go Back
+ servings
Udskriv

Koldskålskage

Koldskålskage med friske danske søde jordbær på toppen passer rigtig godt som sommerkage.
Ret Bagværk, Kage, Dessert
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 8
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 200 g. kammerjunker
  • 100 g. smeltet smør
  • 100 g. mascarpone kan erstattes med philadelphia neutral
  • 500 g. philadelphia neutral
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • ½ god vaniljestang evt. Bourbon
  • 3 dl. kærnemælk
  • ½ dl. mel
  • Revet skal fra en citron
  • Saften fra 1 - 1½ citron
  • ½ bakke jordbær eller andre bær

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kom kammerjunkerne i en frostpose og knus dem, hvorefter de blandes med smørret.
  • Kom dem i en springform på ca. 20 cm.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, æg, sukker og vaniljen til en luftig æggesnaps.
  • Pisk ostene, kærnemælk, citronskal og citronsaft sammen.
  • Bland æggesnapsen med ostecremen.
  • Sigt melet i og vend det.
  • Smør springformen, og hæld massen i.
  • Bag den i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og køl den af.
  • Skyl jordbærerne, som skæres i skiver. Pynt kagen med jordbærene.

Noter

Koldskålkagen kan holde sig et par dage i køleskabet, hvis man da kan holde fingrene fra den.