Go Back
+ servings
Udskriv

Lammekrone med årstidens grøntsager

Lammekronen kommer fra rygstykket, og er et af de bedste og møreste stykker på lammet.
Ret Dansk
Køkken Lam
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Lammekrone

  • 1 - 2 lammekroner alt efter størrelse
  • Olivenolie
  • 2 tsk. frisk eller tørret rosmarin
  • Ramsløgssalt kan erstattes af flagesalt

Rodfrugter

  • 5 gulerødder evt. i forskellige farver
  • 4 - 8 små bolsjebeder eller almindelige rødbeder
  • 1 knoldselleri
  • 8 cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 10 timiankviste
  • Evt. 10 ramsløgsblade hvis det kan skaffes.
  • Olivenolie

Sådan gør du

Rodfrugter

  • Skræl rodfrugterne, som skæres i mindre uens stykker.
  • Skræl løg og hvidløg. Løgene skæres i både, og hvidløget skæres i skiver.
  • Vend rodfrugter, løg og hvidløg i lidt olivenolie og fint hakket ramsløg. Læg dem i et ildfast fad, og sammen med timianstilke.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.

Lammekronen

  • Fjern kødet der sidder mellem benene, gem det til en gryderet.
  • Snør kronen sammen som vist på billedet for, at den får en ens overflade.
  • Smør lidt olivenolie på overfladen og drys med rosmarin og ramsløgssalt.
  • Brun lammekronen på en pande på alle sider ved høj varme.
  • Når rodfrugterne har været i ovnen i 20 minutter lægges lammekronen oven på dem.
  • Lad lammekronen stege færdig i ca. 20 - 25 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød og 62 grader for rosa.
  • Når den er færdig tages den ud og hviler med stanniol over i 10 minutter inden den skæres i skiver.

Noter

Lammekrone kan man idag købe i langt de fleste større supermarkeder.