Go Back
+ servings
Udskriv

Spansk Tortilla

Ret Spansk
Køkken Æg
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 6 æg
  • 400 g. forkogte kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 hakket fed hvidløg
  • 100 - 150 g. chorizo
  • 50 g. god bacon eller skinke f.eks. Fanøskinke Skagen eller Serrano
  • 2 tsk. røget paprika
  • 10 - 15 cocktail tomater
  • ½ dl. revet ost som f.eks. manchego
  • Purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de forkogte kartofler i tern.
  • Løget skrælles og skæres ligeledes i tern.
  • Fjern skindet fra chorizo pølsen som skæres i tern på nær 4 cm, som skæres i skiver, hvilket skal bruges til pynt.
  • Skinken skæres i tern eller mindre stykker.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor skinken kommes i.
  • Når baconet/skinen er stegt halvvejs sprøde tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen til middel.
  • Skær tomaterne i skiver, og vend dem hurtig på en pande sammen med chorizoskiverne. Efter de falder lidt sammen tages de af panden, og placeres ovenpå Tortillaen som pynt.
  • Steg kartoflerne gyldne, hvorefter chorizoternene, hvidløget og løget kommes ved. Løgene steges glasagtige.
  • Imens piskes æggene sammen med den røgede paprika, revet ost og salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen over kartoffelblandingen.
  • Skru ned til under middel varme.
  • Lad tortillaen langsomt stege færdig i bunden. Løft den ved bunden med en paletkniv for, at tjekke om den har samlet sig. Er den det, lægges en tallerken eller rundt fad over panden.
  • Vend nu panden, og lad tortillaen ligge på tallerkenen.
  • Læg den dernæst tilbage på panden og lad oversiden stege i et par minutter, hvorefter den vendes igen og serveres sammen med noget godt brød til.