Go Back
+ servings
Udskriv

Brioche Brød

Ret Fransk
Køkken Bagværk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 250 g. Hvedemel her økologisk stenkværnet mel
  • 3 æg
  • 0,5 dl. Øl
  • 10 g. Gær
  • 12 g sukker
  • 175 g smør skåret i tern
  • 5 g. Salt

Sådan gør du

  • Sørg for at smørret er taget ud af køleskabet og blødt inden bagningen.
  • Kom mel, sukker og salt i en skål, som blandes godt sammen.
  • Smulder gæret i melblandingen.
  • Tilsæt æggene og øllet, som røres sammen med melet. Brug evt. en dejskraber.
  • Skær smørret i tern, som gradvist kommes i dejen mens den æltes.
  • Kom dejen ud på et bord, da det er nemmere, at håndtere den.
  • I starten vil den være meget klæg og svær at arbejde med, men det er normalt.
  • Efter noget tid og resten af smørret er indarbejdet begynder dejen, at slippe fingrene.
  • Form dejen til en kugle, som lægges i en skål drysset med mel.
  • Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve til det dobbelte i ca. 2 timer.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i lige store portioner. Enten pr. vægt eller øjemål.
  • Form stykkerne til passende boller, burger boller, flutes eller hot dog brød.
  • Eftersom dejen er lind er det en god ide, at bruge en form, som er smurt med smør hvis du vil bage burger boller..
  • Hvis du vil bage flutes eller hot dog brød kan du forme dem i hænderne og lægge dem på et stykke bagepapir.
  • Lad dejen efterhæver i 1 - 2 timer.
  • Dejen kan med fordel for en gylden overflade pensles med smeltet smør.
  • Bag brødene ved 180 grader varmluft i ca. 15 - 20 minutter.