Sørg for at smørret er taget ud af køleskabet og blødt inden bagningen.
Kom mel, sukker og salt i en skål, som blandes godt sammen.
Smulder gæret i melblandingen.
Tilsæt æggene og øllet, som røres sammen med melet. Brug evt. en dejskraber.
Skær smørret i tern, som gradvist kommes i dejen mens den æltes.
Kom dejen ud på et bord, da det er nemmere, at håndtere den.
I starten vil den være meget klæg og svær at arbejde med, men det er normalt.
Efter noget tid og resten af smørret er indarbejdet begynder dejen, at slippe fingrene.
Form dejen til en kugle, som lægges i en skål drysset med mel.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve til det dobbelte i ca. 2 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i lige store portioner. Enten pr. vægt eller øjemål.
Form stykkerne til passende boller, burger boller, flutes eller hot dog brød.
Eftersom dejen er lind er det en god ide, at bruge en form, som er smurt med smør hvis du vil bage burger boller..
Hvis du vil bage flutes eller hot dog brød kan du forme dem i hænderne og lægge dem på et stykke bagepapir.
Lad dejen efterhæver i 1 - 2 timer.
Dejen kan med fordel for en gylden overflade pensles med smeltet smør.
Bag brødene ved 180 grader varmluft i ca. 15 - 20 minutter.