Go Back
+ servings
Udskriv

Marineret laks på pasta

Laks bliver mange gange mere spændende når den marineres.
Ret Fisk, Hovedret, Opskrift
Køkken Italiensk
Keyword Fisk, Laks, Italiensk, Pasta, Spaghetti
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 300 g. laksefilet
  • 2/3 dl. olivenolie
  • 1/3 hvidvinseddike
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. tørret estragon
  • Tørret spaghetti
  • 100 g. grønkål
  • 2 spsk. ristede pinjekerner
  • En hel parmesanost
  • Basilikumpesto
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sprød grønkål

  • Skær de nederste af stokken af grønkålbladene, som blancheres 2 - 3 minutter, hvorefter de kommes i isvand.
  • Dup dem tørre.
  • Skær dem i mindre stykker, som vendes dem i lidt olie og drysses med salt.
  • Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 5 - 15 min. Hold dog godt øje med, at de ikke bliver sorte.

Bagt Laks

  • Fjern skindet fra laksefileterne, eller få fiskehandleren til det.
  • Skær dem i mindre stykker af ca. 4 cm i bredden, og læg dem et ildfast fad.
  • Bland olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg og estragon, som hældes over laksefileterne. Lad dem trække i køleskabet i 1 time.
  • Bag laksefileterne i ovnen ved 180 - 200 grader i 10 - 15 minutter.
  • I mellem tiden koges spaghettien som anvist på posen.
  • Vendt et par spiseskefulde god pesto i spaghettien.
  • Anret ved, at lægge en portion spaghetti i en dyb tallerken, et stykke laks ovenpå og drys med pinjekerner og parmesanflager.