Go Back
+ servings
Udskriv

Vinaigrette

En vinaigrette er en dressing sammensat af olie og noget syrligt som f.eks. citron eller eddike, en af de nemmeste dressinger af lave.
Ret Opskrift, Dressing, Sauce
Køkken Fransk
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Vinaigrette basis

  • 3 cl. olivenolie
  • 1 cl. citronsaft
  • Salt og peber

Vinaigrette med sennep:

  • 3 cl. olivenolie
  • 1 cl. dl. æbleddike eller hvidvinseddike
  • 1 -2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Vinaigrette italienske

  • 3 cl. olivenolie
  • 1 cl. balsamicoeddike
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 tsk. frisk hakket oregano

Vinaigrette med honning

  • 3 cl. olivenolie
  • 1 cl. balsamicoeddike
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. dijonsennep

Vinaigrette af ren frugtsaft som hyldebær, hindbær eller brombær

  • 4 cl. olivenolie
  • 1 cl. frugtsaft
  • 1 cl. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Vinaigrette med kapers og persille

  • 1 dl. olivenolie
  • 1/3 dl. hvidvinseddike
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. fint hakket persille
  • ½ spsk. fint hakket skalotteløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

Vinaigrette basis

  • Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber, og yderligere citronsaft.

Vinaigrette med sennep

  • Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber, og yderligere æbleeddike og sennep.

Vinaigrette italienske

  • Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber, og yderligere balsamicoeddike.

Vinaigrette med honning

  • Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber,

Vinaigrette med kapers og persille

  • Hæld alle ingredienserne i en beholder med låg eller en lille skål, og bland det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber,

Noter

Alle opskrifter kan beregnes i mindre eller større portioner ved, at dividere eller gange mængden med f.eks. to eller fire osv.