Go Back
Udskriv

Rørt Tatar

Ret Appetizer, Forret, Kalvekød, Grøntsager, Opskrift
Køkken Fransk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

Rørt Tatar

  • 250 g okse- eller kalveinderlår
  • 1 spsk. fint hakket skalotteløg
  • 1 spsk. kapers grofthakket
  • 1 spsk. fint hakkede cornichoner
  • ½ spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. worstershire sauce
  • 1 spsk. fint hakket frisk estragon
  • ½ spsk. tomatpuré
  • 1 - 1½ spsk. dijonsennep
  • 2 æggeblommer

Fritterede Pastinak:

  • 2 pastinak
  • L fritureolie
  • Salt

Sådan gør du

Rørt Tatar

  • Du kan selv ordne kødet på to forskellige måder.
  • Enten kan du skrabe kødet med den skarp kniv.
  • Eller skære kødet i tynde strimler, som dernæst hakkes fint. Sålænge kødet er mørt, kan du uden problemer selv gøre det.
  • Vend kødet sammen med de øvrige ingredienser.
  • Smag til med salt og peber. Brug tid på at smage den til så den får en god smag.
  • Lad den stå i 30 minutter i køleskabet inden den serveres.

Fritterede Pastinak

  • Lav pastabånd af pastinakkerne på en spiromat maskine. Alternativ kan du bruge et julienne jern.
  • Kom olien i en gryde, eller friturekoger.
  • Varm olien op til 180 grader.
  • Friter pastinakbåndene til det bliver gyldne. Det er tager 5 - 10 minutter.
  • Kom dem efterfølgende på fedtsugene papir.

Noter

Kom en mindre portion rørt tatar på hver tallerken og pynt med kapers og friterede pastinakbånd.