Go Back
Udskriv

Syltede Chili

For nylig fik jeg en stor pose fyldt med gule chilier, af en kollega, hvis søn har dyrket dem over sommeren.
Ret Syltning, Konservering, Tilbehør
Køkken Sydamerika
Keyword Chili, Syltning, Syltede chili, Peber
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 - 3 dl. friske chilier
  • dl. æbleeddike
  • ½ dl. vand
  • 75 g. lys muscovadosukker eller rørsukker
  • ½ kanelstang
  • ½ frisk vanilje
  • 5 peberkorn
  • 1 fingerspids salt

Sådan gør du

  • Skyl chilierne og prik hul i dem, eller skær enderne af. Dette er for, at syltelagen kan trænge ind i dem.
  • Kom chilierne i et skoldet sylteglas, hvor vanilje og kanelstangen kommes ved.
  • De øvrige ingredienser kommes i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld den varme lage over chilierne og luk glasset.
  • Sæt det på køl, og lad dem trækker et par uger.
  • Jeg vil tro, at de kan holde sig på køl i 6 måneder.

Noter

Syltede chili kan holde sig op til et år i køleskabet.