Go Back
+ servings
Udskriv

Fiskelasagne med kål

Fiskerester er rigtig gode i en fiskelasagne, og går derved ikke til spilde.
Ret Pasta, Fisk, Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 2 timer
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Fisk og Tomatsauce

  • 600 g. fisk af f.eks. laks torsk, kulmule.
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket løg
  • 1 gulerod skåret i små tern
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 pakke forkogte lasagne plader
  • 200 g Grønkål eller frisk spinat

Bechamel sauce:

  • 40 g. smør
  • 4 spsk. mel
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fiskefond kan erstattes med mælk
  • 3 dl. let- eller sødmælk
  • Skallen og saften fra en økologisk citron
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fisk og Tomatsauce

  • Drys fisken med salt, som sættes på køl i et par timer. Inden den skal tilberedes tørres saltet grundigt af eller skylles af, hvorefter fisken duppes tør. Skær dernæst fisken i mindre mundrette stykker.
  • Sauter løg, hvidløg og gulerod ved middelsvag varme indtil løgene bliver glasklare. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen, lad alkoholen fordampe.
  • Lad gerne tomatsaucen simre i 60 minutter under låg.
  • Riv grønkålen i mindre stykker, som koges mør i lidt vand med smør i. Si dernæst vandet grundigt fra, eller pres grønkålen mellem hænderne.

Bechamel sauce:

  • Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
  • Drys melet i og lad det falde til bunds. Pisk melblandingen sammen.
  • Hæld hvidvin og fiskefond i melblanding lidt af gangen.
  • Dernæst hældes mælken i indtil saucen har en tyk konsistens.
  • Tilsæt den revne citron, og smag til med citronsaft, revet muskatnød og salt og peber.
  • Smør et ildfast fad på ca. 25 cm i diameter.
  • Skær eller knæk pastapladerne til så de passer til fadets kanter og dæk bunden med pastaplader.
  • Fordel tomatsauce ovenpå pastapladerne, dernæst grønkål og fisk og hæld til sidst lidt bechamel sauce ovenpå. Husk, at det skal være lidt bechamel, da der skal bruges lidt ekstra på øverste lag.
  • Gentag processen lag for lag indtil ingredienserne er brugt. Jeg vil gætte du har til 3 lag pastaplader.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 - 40 minutter.

Noter

En fiskelasagne kan godt gemmes til dagen efter og igen varmes op.