Go Back
+ servings
Udskriv

Sous Vide Laks

Laks tilberedt i sous vide giver et perfekt resultat, hvor laksen ikke er udtørret i midten, men saftig og velsmagende.
Ret Fisk, Hovedret, Sous Vide, Forret
Køkken Fransk
Keyword Laks, Fisk, Sous Vide, Opskrift
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Laks

  • 2 laksefileter
  • Dild
  • 1 usprøjtet eller økologisk citron
  • Olivenolie
  • 55 g. fint salt
  • ½ vand

Spinat i fløde

  • 1 pose frisk spinat eller frossen groft spinat
  • ½ - 1 dl. fløde
  • 100 g fanøskinke eller anden god skinke

Sådan gør du

Laks

  • Lav en saltlage af saltet og vandet, som blandes godt sammen.
  • Fjern skindet fra laksefileterne eller få fiskehandleren til det.
  • Læg laksefileterne i saltlagen i 30 minutter, hvorefter de skylles og duppes tørre. Husk at skylle dem, da de ellers bliver meget salte.
  • Riv citronen med et juliennejern eller rivejern.
  • Smør laksefileterne med olivenolie, drys dem citronskal og frisk dild.
  • Vakuumpak dem begge.
  • Fyld en gryde eller kar op med vand og sæt cirkulatoren til 48 grader. Når vandet har nået de 48 grader kommes de vakuumpakkede laksefileter i. Sæt timeren til 25 minutter.
  • Tag dem dernæst forsigtig ud af posen og server dem med flødespinaten.

Spinat i fløde

  • Skyl spinatbladene såfremt de er friske.
  • Kom spinaten i en gryde med fløden. Varm den langsomt op.
  • I mellem skæres skinken i mindre tern som svitses sprøde på en pande.
  • Skræl løget, som deles og skæres i ringe.
  • Når spinaten er faldet sammen og opvarmet rives lidt muskatnød i og smages til med salt og peber.
  • Vend løgene med spinaten og 2/3 af de ristede skinketern.

Noter

Anretning:
Ved anretning placeres en portion spinat i fløde på tallerkenen. Laksefileterne lægges forsigtig ovenpå og drys de resterende skinketern rundt om.
Note!
Grunden til, at laksefileterne kommes i saltlage skylles, at proteinstoffet ellers vil komme ud af laksene og danner en hvid hinde. Når fede fisk tilberedes på lave temperaturer sker det, at der dannes en hvid proteinhinde på overfladen af dem.