Go Back
+ servings
Udskriv

Løvstikkepesto

Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der giver pestoen en utrolig lækker smag.
Ret Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør, Urter
Køkken Italiensk
Keyword Pesto, Tilbehør, Løvstikke, Basilikum, Konservering
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 dl. friske løvstikkeblade
  • 3 hvidløgsfed
  • 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
  • 2 dl. revet parmesan ost
  • 1 dl. revet romano ost
  • 2 dl. oliven olie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
  • Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
  • Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
  • Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.

Noter

Pestoen kan holde sig ca. 6 måneder og mere i køleskabet.