Go Back
+ servings
Udskriv

Créme brûlée

En skøn klassisk fransk dessert.
Ret Opskrift, Dessert
Køkken Fransk
Keyword Dessert, Creme Brulee, Æggestand, Fransk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • dl. piskefløde
  • 6 æggeblommer
  • 65 g rørsukker
  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 1 dl. havtorn kan udelades
  • Rørsukker til karamelisering

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af rørsukkeret, hvor du maser det sammen med en ske eller bladet på en kniv. Kom det i en gryde sammen med vaniljestangen og fløden, som varmes langsomt op til 80 grader.
  • Pisk rørsukker og æggeblommer sammen.
  • Fjern vaniljestangen og hæld 1/3 af fløden op i æggeblandingen. Husk at piske mens du hælder det op.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden, som er fjernet fra varmen, mens der igen piskes.
  • Lad blandingen køle ned til 40 grader, hvor 3/4 af havtornene tilsættes.
  • Fjern det øverste skum.
  • Fordel blandingen i 4 - 6 små ramekiner. Fyld dem maksimum 2/3 op. Drys de resterne havtorn over créme Brûléen.
  • Stil ramkinerne i et vandbad, som sættes i ovnen ved 130 grader i ca. 30 - 40 minutter. Dette afhænger af din ovn. Tjek créme Brûléen under vejs. Midten skal være lidt levret.
  • Tag dem ud af ovnen og sæt dem på køl, hvor de stivner.
  • Inden servering drysses de med rørsukker, som karamelliseres med en brænder. Sørg for, at du brænder sukkeret jævnt.