Go Back
+ servings
Udskriv

Baked Beans

Ret Amerikansk
Køkken Tilbehør
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 33 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 500 g. tørrede pinto beans eller navy beans eller hvide bønner.
  • 200 g. helt røget bacon.
  • 4 hakkede fed hvidløg.
  • 1 stort hakket løg.
  • 1½ - 2 dl. Mørk sirup.
  • dl. molasses eller brun farin.
  • 1 spsk. worstershire sauce.
  • 1 dl. ketchup eller ½ dl. tomat puré.
  • 1 dl. æblecidereddike.
  • 2 tsk. colman´s senneps pulver.
  • 1 spsk. chipotle eller chilipulver.
  • Salt og peber.
  • Vand.

Sådan gør du

  • Udblød bønnerne efter anvisning på pakken.
  • Skær baconen i tern, som svitses gyldne i en gryde. Løg og hvidløg sauteres med i et par minutter, hvorefter de udblødte bønner kommes. Hæld vand i gryden, så bønnerne lige bliver dækket.
  • Det hele skal nu simre i 1 time indtil bønnerne er møre.
  • Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser, og lad det simrer ved svag varme i yderligere et par timer. HUSK, at tjekke bønnerne undervejs, så de ikke brænder på.
  • De færdige baked beans må gerne have en tyk konsistens.