Go Back
+ servings
Udskriv

Mjød

Mjød kan bruges bruges i forskellige drinks, som aperitif med danskvand i, som dessertvin eller blandet op med spiritus.

Ret Vin, Spiritus
Køkken Dansk
Keyword Vin, Opskrift, Mjød, Spiritus, Drink, Øl
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 25 liter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 10 kg svarende til ca. 7 l Honning
  • 18 l vand
  • 1 stk. Lime
  • 1 stk. frisk skrællet ingefær af 4x2 cm
  • 1 stk. kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 14 stk. nelliker
  • 50 gr. gær

Sådan gør du

  • Husk, at ballon og andet skal være sterile.
  • Varm langsomt honning og vand op til det bliver tyndt flydende. Lad det småsimre i ca. 1½ time, hvorefter det køles ned til 25 grader.
  • Hæld det hele på en 25 l ballon.
  • Tilsæt dernæst gær og krydderier, og luk beholderen med gærrør.
  • Stil beholderen et lunt sted, hvor der er 20 - 23 grader i ca. 3 - 5 uger, hvorefter gæringen gerne skulle være overstået.
  • Omstik mjøden til en anden beholder. Sørg for, at gærrester og krydderier ikke kommer med.
  • Lad beholderen stå i 2 måneder, hvorefter den kan hældes på flasker.

Noter

Min erfaring med mjød er, at den bliver bedre jo længere tid den står.