Go Back
+ servings
Udskriv

Grillet kammusling og muslingefond

Grillet kammusling og muslingefond kan ikke blive bedre.
Ret Skaldyr, Fisk, Forret, Suppe
Køkken Fransk, Nordisk, Dansk
Keyword Kammusling
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 - 4 kammuslinger
  • 3 dl. muslingefond/suppe
  • 25 g. smør
  • 1 dl. ærter
  • 1/4 glaskål
  • ½ dl. vand
  • ½ dl. æbleeddike
  • 1/4 dl. rørsukker
  • Urter som f.eks. salturt strandarve, dild.

Sådan gør du

Råsyltede glaskål:

  • Kom vand, eddike og rørsukker i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst. Køl lagen ned.
  • Skræl glaskålen og skær den i en firkant af ca. 5 x 5 cm, som skæres i tynde skiver på et mandolinjern. Udstik dem dernæst med en rund udstikker og hæld lagen over. Lad dem trække i ca. 2 timer.

Kammuslinger og muslingesuppe:

  • Varm langsomt muslingesuppen op, og tilsæt smørret lidt af gangen. Smag den til med salt og peber.
  • Salt kammuslingerne 2 timer før tilberedning.
  • Steg kammuslingerne på en brand varm pande i maksimum 1 minut pr. side. Grilles de smørres de på overfladen med neutral olie for, at de ikke hænger fast. På grillen kan de få 1½ minut pr. side.

Noter

Ved anretning placeres en råsyltet glaskålskive i bunden af en dyb tallerken. Læg en til to kammuslinger ovenpå og hæld lidt muslingesuppe ved. Kammuslingen må ikke dækkes helt til. Hæld ½ dl. ærter ved suppen og kom til urter ovenpå kammuslingerne.